fbpx
Сьогодні
12:59 12 Лют 2023

Секретар РНБО вважає, що кадирівців, які воювали в Україні, слід чекати у Молдові

Бойовики з чеченського угруповання, які воювали проти України з 24 лютого, зараз працюють "рятувальниками" у Туреччині, а потім можуть опинитись із завданням на молдавській території.

Про це Секретар РНБО України Олексій Данілов розповів у ефірі "1+1" в рамках телемарафону в суботу.

"Не говорімо, що у Молдови нічого не відбулося. Ви знаєте, що там зараз відбувається зміна керівництва країни, там зараз максимально посилюється силовий блок", наголосив очільник Ради Нацбезпеки.

Данілов нагадав, що українська розвідка попередила Молдову, що російська федерація найближчим часом хоче там провести державний переворот.

"Росія дуже хоче, щоб там ще раз "запалало", щоб там була точка напруги, на яку ми мали б звертати максимальну увагу", – сказав Данілов.

Зважаючи на це, він згадав про кадировців, які від початку російського вторгнення воювали проти України.

" Деякі з тих покидьків, які були 24-25-26 лютого у складі так званого "чеченського угрупування" тут, на нашій території, на сьогодні вже перебувають зовсім в іншій точці світу.

Вони на сьогодні працюють "рятувальниками" в Туреччині. Ми зараз дуже уважно відстежуємо цю ситуацію, щоб не сталося так, що ці "рятувальники" опинилися в Кишиневі.

Ми знаємо їх прізвища та імена, по-батькові. Ми дуже уважно відстежували їх свого часу. У них було особисте завдання з 24-го лютого", підкреслив Данілов.

Нагадаємо, на саміті ЄС у Брюсселі минулого тижня президент Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка перехопила плани Кремля щодо взяття під контроль Молдови. Після чого український лідер негайно передав усю інформацію своїй колезі, президентці Маї Санду.

Служба інформації та безпеки Молдови підтвердила, що молдовська сторона отримувала від України дані про наміри росії провести кампанію з дестабілізації ситуації в державі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: