fbpx
Сьогодні
19:57 21 Лют 2023

Президент України зустрівся з делегацією Кнесету

English version here

Президент Володимир Зеленський провів зустріч зі співголовами Парламентської групи дружби Ізраїль – Україна, депутатами Кнесету Держави Ізраїль Юлієм Едельштейном і Зеєвом Елькіним.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що Президент поінформував співрозмовників про розвиток ситуації на фронті й акцентував на тому, що "агресор уже фактично почав наступ, активізувавши атаки на окремих напрямах".

Глава держави також наголосив на продовженні російських ракетних атак на цивільну інфраструктуру України, зокрема, з використанням іранських дронів.

Зеленський акцентував, що спільність безпекових викликів, які нині стоять перед нашими державами, а також російсько-іранське політичне зближення вимагають зміни парадигми взаємодії України та Ізраїлю й виведення її на новий рівень.

У межах зустрічі сторони також обговорили питання підтримки ізраїльськими партнерами української формули миру та реалізації нещодавніх міжнародних ініціатив України.

«Ми хочемо, щоб було відновлено світовий порядок та повернуто стабільність у наш регіон. Саме про це моя формула миру з десяти конкретних пунктів, яку я представив 15 листопада лідерам G19», – сказав Зеленський.

Також було обговорено розширення програм гуманітарної та іншої допомоги Україні з боку Ізраїлю.

Окремо Президент порушив питання складної ситуації навколо перетину громадянами нашої держави ізраїльського кордону.

В ОП поінформували, що за результатами зустрічі депутати Кнесету Держави Ізраїль Юлій Едельштейн та Зеєв Елькін схвалили спільну заяву на підтримку України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: