fbpx
Сьогодні
23:02 21 Лют 2023

ЄС має активізуватися у боротьбі з російською пропагандою — голова спецкомітету Європарламенту

English version here

Відтепер поетапна політика допомоги Україні закінчена. ЄС повинен негайно надати всю можливу допомогу та забезпечити, щоб Україна здобула перемогу в цій війні, яка є спільною для всіх європейських демократій.

Про це на брифінгу 21 лютого заявив Президент Спеціального комітету Європейського Парламенту з питань іноземного втручання у всі демократичні процеси, включаючи дезінформацію, Рафаель Глюксманн, передає Рубрика.

«Ми, в Європарламенті, чудово знаємо, що ця війна не почалася 24 лютого і не обмежилася кордонами України. Ця війна націлена на кожну окрему європейську демократію. Ми разом у цій боротьбі», – підкреслив урядовець ЄС.

Глюксманн зазначає, що ЄС має посилити свою підтримку не лише з точки зору зброї та санкцій, але й з точки зору боротьби з наративами, російською маніпуляцією інформацією та поширенням фейкових новин про війну та її справжні цілі.

Чиновник окреслив основні кроки у боротьбі з російською пропагандою та дезінформацією, зазначивши, що потрібна подальша робота для включення всіх російських пропагандистів до санкційних списків. Він також закликав до більш активних дій з боку ЄС, щоб зламати російську пропагандистську машину.

Глюксман підкреслив, що якщо ЄС хоче боротися з російським наративом, їм самим потрібно мати чіткий наратив.

«Минув рік, перш ніж ми сформулювати чітке уявлення про стратегічну мету ЄС у цій війні, якою є поразка російської федерації та перемога України. Тепер ми маємо цей наратив, але він повинен бути більш чітким і наполегливим. Треба пояснити європейській аудиторії, що ця війна і наша також», – сказав чиновник.

Голова комітету зазначив, що ЄС розвінчує та бореться із російською пропагандою, але не на 100%, і це потрібно змінити. Він також зазначив, що є питання, які ще потрібно вирішити, оскільки санкції все ще мають лазівки, європейські супутникові мовники все ще транслюють російську пропаганду, а промисловість все ще не працює 24/7, щоб виробляти боєприпаси для допомоги Україні.

Глюксман високо оцінив ефективність західних координаційних зусиль через Спеціальну контактну групу в Рамштайні, щодо доставлення зброї та закликав створити Рамштайн інформації для битви наративів. Він також наголосив на необхідності боротьби з дезінформацією в соціальних мережах і нагадав про їх відповідальність за контент, який вони транслюють.

«Ми чудово розуміємо, що ця війна також є нашою, і що ваша перемога буде нашою, що ваша поразка, якої, звичайно, не буде, означала б кінець миру, стабільності, безпеки та свободи в Європі. Допомога, яку ви отримуєте, має бути набагато більшою і надходити набагато швидше», – резюмував Глюксман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: