fbpx
Сьогодні
18:17 19 Лют 2023

ЗМІ повідомили, що ймовірною причиною смерті глави МЗС білорусі було самогубство

Фото: flickr.com

Ймовірною причиною смерті міністра закордонних справ білорусі Володимира Макея у листопаді минулого року було самогубство.

Про це повідомляє білоруське опозиційне видання "Наша Ніва" з посиланням на 4 незалежні джерела зі сфери медицини та держуправління.

Видання зазначає, що причину смерті Макея в повідомленні державного агентства БЕЛТА 26 листопада не вказували.

Чотири джерела "Нашої Ніви" у сфері держуправління та медицини назвали причиною смерті самогубство.

Видання пише, що до такого рішення могла призвести сукупність чинників, але не озвучує подробиць з етичних міркувань.

Водночас зазначається, що останні роки життя міністра супроводжувалися "як політичними, так і особистими драмами".

"Друзі Макея кажуть, що він болісно переживав крах курсу, який проводив, і часто відчував себе непотрібним, а іноді просто недоречним", – пише видання.

За його даними, Макей також знав, що адміністрація самопроголошеного президента олександра лукашенка почала шукати кандидатів на його місце.

"Останнім часом йому відмовляли в особистій увазі, це дуже чутливо для нього", – розповів його колега.

"Це не означає, що завтра його приберуть. Але він розумів, що колишнє високе становище добігає кінця. І він після своїх висот більше ніде себе не бачив", – розповів один зі співрозмовників.

Також у Макея були проблеми в сім'ї.

Як повідомляє "Наша Ніва", у день загибелі Макей повернувся додому в Дрозди один. В іншій квартирі залишилися його дружина Віра Полякова та молодший син.

За інформацією видання, першим, хто знайшов мертвого міністра, був старший син Полякової, який поїхав у Дрозди після безуспішних спроб родичів зв'язатися з ним телефоном.

Співрозмовники "Нашої Ніви" не бачать ознак того, що це було вбивство, замасковане під самогубство.

Видання закінчує свій матеріал цитатою Макея і пов'язує її з війною в Україні.

"Я не пам'ятаю, хто це сказав, але якщо тебе збираються стратити, то краще стратити за вірність, ніж за зраду", – заявив Макей 1 квітня 2022 року, "коли стало зрозуміло, що план Росії з захоплення України провалився", пише "Наша Ніва".

Довідка

26 листопада державне інформаційне агентство білорусі повідомило про раптову смерть міністра закордонних справ РБ Володимира Макея. Макею було 64 роки. Він обіймав посаду міністра закордонних справ з 20 серпня 2012 року. До цього він був головою Адміністрації президента.

13 грудня самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко призначив Сергія Алєйніка міністром закордонних справ замість покійного Макея.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: