fbpx
Сьогодні
Фото 17:10 19 Лют 2023

Про нову шахрайську схему у соцмережах попередили українців: збирають особисті дані

Фото: freepik.com

Мешканців України попередили про нові способи збору особистих даних у месенджерах та соціальних мережах. Шахраї повідомляють ніби то про виплати від держави та просять перейти за сумнівними посиланнями.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Центр національного спротиву.

За даними відомства, громадянам приходять фейкові повідомлення в різних месенджерах та соціальних мережах. Українцям порадили не довіряти подібним повідомленням і не розповсюджувати свої дані.

Однак у ЦНС пишуть, що якщо ви все ж вирішите перевірити вдачу чи зареєструватись на отримання виплати, то варто дотримуватись певних правил.

"Не використовуйте для цього номер телефона та електронну адресу, які ви використовуєте у службовій діяльності, для банківських розрахунків та інших важливих дій, а головне – не використовуйте пароль, який ви використовуєте для своїх інших облікових записів або такий, який від нього відрізняється кількома символами", – сказано в повідомленні.

Якщо ви вкажете дані, якими постійно користуєтесь, то зловмисник легко зможе отримати доступ до ваших банківських рахунків, сторінок в соцмережах, електронної пошти.

Довідка

Раніше хакери намагалися шпигувати за комп'ютерами органів влади нібито від імені "Укртелекому".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: