fbpx
Сьогодні
16:05 18 Лют 2023

На Берлінале відбулася прем'єра кінострічки Пенна про Україну

У рамках 73-го Берлінського міжнародного кінофестивалю презентовано фільм Шона Пенна "Superpower" про війну росії проти України.

Про це розповів керівник ОП Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Рубрика.

"На Берлінському кінофестивалі відбулася прем'єра фільму Шона Пенна "Superpower", який Шон і Аарон Кауфман зняли про нашу Україну – справжню наддержаву. У ньому розповідається про війну за незалежність, російське вторгнення, яке сам Шон Пенн зустрів у Києві і бачив на власні очі перший день початку повномасштабної війни", – зазначив Єрмак.

Керівник ОП подякував авторам стрічки. Він підкреслив, що "битва за правдиву історію – це ще один фронт війни, на якому ми повинні виграти".

"Правда у кіно – це наша перемога", – додав керівник Єрмак.

Робота над фільмом стартувала ще до війни, на початку 2021 року. Шон Пенн взявся знімати кіно про комедійного актора Зеленського, який став президентом.

"У лютому 2022-го, коли почався наступ росіян, голлівудські режисери були в Києві. Тож стрічка на основі кількох інтерв'ю найімовірніше продемонструє різницю між Зеленським як президентом мирної країни та президентом країни у вогні війни",  вважає українська продюсерка Наталія Якимович.

Нагадаємо, що, Берлінський міжнародний кінофестиваль проходить з 16 по 26 лютого. Цьогоріч Україну представляють шість фільмів.

На відкритті Берлінале виступив Президент Володимир Зеленський.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: