fbpx
Сьогодні
19:26 18 Лют 2023

Індексація 2023 року торкнеться всіх пенсіонерів: відомо на скільки підвищать

Фото: flickr.com

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович заявила, що в Україні планують забезпечити індексацію для всіх категорій пенсіонерів. Середня доплата становитиме від 400 до 800 гривень.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву Оксани Жолнович в ефірі телемарафону.

"Ми працюємо над тим, щоб забезпечити індексацію для всіх категорій (пенсіонерів – ред.). Формула, визначена чинним законодавством, передбачає підвищення пенсій тільки тим категоріям, у кого пенсія вища мінімальної", – йдеться у заяві.

Жолнович зазначила, що інфляція "з'їла" доходи українських громадян, тому уряд працює над тим, аби забезпечити підвищення пенсій всім категоріям. Це стосуватиметься і тих, у кого вона найменша.

"З 1 березня 20% за загальною формулою. Ми довго рахували, враховували нюанси і вважаємо, що вистачить (грошей у бюджеті на індексацію всіх пенсій – ред.). Середня доплата буде становити від 400 гривень до 700 гривень", – пояснила міністр.

За її словами, мінімальна пенсія зафіксована в залежності від категорії від 2 100 гривень до 2 600 гривень, залежно від стажу та віку. Середня пенсія – це 3 500 гривень, а зараз буде 4 200 – 4 500 гривень теж в залежності від категорії.

Довідка

Раніше повідомлялось, що у 2023 році пенсії для українців будуть підвищені. Вже цього березня уряд проведе індексацію пенсій на 20%.

Індексація пенсій на 20% не означає, що всі пенсії зростуть на 20%. Досвід минулих років свідчить, що приблизно половина пенсіонерів отримує мінімальну добавку у 100 гривень. Крім того, не всім 10 мільйонам, для кого проводять індексацію, підвищать виплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: