fbpx
Сьогодні
18:32 05 Лют 2023

В Україні відтепер пенсію можна оформити онлайн: як це зробити

Фото: flickr.com

Пенсійний фонд України модернізував сервіс подання заяви на призначення пенсії. Розроблено покрокове заповнення даних та анкету-опитування для визначення документів, скан-копії яких необхідно подавати для призначення пенсії.

Про це інформує Рубрика з посиланням на ПФУ.

Користувачу, що зареєструвався на Веб-порталі ПФУ за кваліфікованим електронним підписом (КЕП), надається можливість сформувати та подати заяву на призначення пенсії, діючи за такою інструкцією:

  • крок 1 – заповнити атрибути заяви на призначення пенсії (персональні дані; адресні дані; дані документів, що посвідчують особу; контактні дані тощо);
  • крок 2 – відповісти на питання анкети-опитування для визначення документів, скан-копії яких необхідно надати;
  • крок 3 – прикріпити скан-копії документів, наявних у користувача.

В результаті користувач отримує екранну форму з повною заявою на призначення пенсії, заповненою за результатами кроків 1-3, в якій надається можливість:

  • подальшого редагування заяви;
  • формування друкованого образу заяви та анкети-опитування;
  • підпису заяви КЕП та її відправки до ПФУ.

пенсія онлайн

Інструкція як оформити пенсію в Україні онлайн: 

За результатами опрацювання заяви спеціалістами ПФУ користувач на Веб-порталі отримує інформацію щодо стану обробки заяви та рішення щодо призначення пенсії.

Довідка

Пенсійний фонд України 25 січня завершив фінансування пенсій за січень 2023 року. На пенсійні виплати за місяць направлено 50,4 млрд гривень, що на 1,0 млрд гривень менше, ніж у грудні минулого року (51,4 млрд гривень).

Середній розмір пенсії на 1 січня 2023 року становив 4622,59 гривень. За 2022 рік пенсії зросли на 631,06 гривень або на 15,8%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: