fbpx
Сьогодні
15:49 14 Лют 2023

Фонд держмайна розпочав заміну недоброчесних керівників на 47 державних підприємствах

Фото: Ілюстративне

За результатами аналізу фінансово-економічного стану компаній, Фонд державного майна України розпочав процедуру звільнення недоброчесних керівників підприємств.

Про це заявив заступник голови ФДМУ Дмитро Кліменков на телемарафоні, повідомляє пресслужба Фонду.

Чиновник розповів, що на семи підприємствах фонд вже змінив керівників. Стосовно ще 40 очікують погодження з боку місцевих військових адміністрацій.

"Зміна менеджменту – результат аналізу фінансово-економічного стану підприємств, який розпочала нова команда Фонду держмайна на чолі з Рустемом Умєровим", додали в Фонді.

Кліменков підкреслив, що на сьогодні в управлінні ФДМУ передається 2400 підприємств. Більшість з них була передана фонду нещодавно.

"Ми проаналізували стан підприємств, чи виплачують людям зарплати, чи приносять доходи до бюджету", – розповів чиновник.

Зі слів представника ФДМУ, аналіз показав, що на більшості проаналізованих держпідприємств не виконуються фінансово-економічні плани, вони приносять збитки.

"Наша ціль – налагодити роботу державних підприємств, щоб вони працювали чесно та прозоро, без використання сірих схем. Починаємо очищення Фонду держмайна від недобросовісних менеджерів", – заявив Кліменков.

Зазначають, що ФДМУ вже шукає нових менеджерів для держпідприємств.

Для того, щоб подати кандидатуру на заміщення вакантної посади, Фонд планує запровадити онлайн-форму.

"Після цього ФДМУ разом з НАБУ проведе перевірку кандидатів та за результатами співбесід буде приймати рішення, додали у Фонді.

"Це зробить призначення прозорим та відкритим для всіх", – розповів Клименков.

Зі слів чиновника, для нових керівників ФДМУ розробив KPI, щоб вони належним чином підготували держпідприємства до майбутньої приватизації по найвищій ціні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: