fbpx
Сьогодні
11:18 12 Лют 2023

У росії на сайті "Комсомольської правди" з'явилися статті про вбивства мирних жителів в Україні: що це значить

Увечері, 11 лютого, на сайті російського пропагандистського видання "Комсомольська правда" з'явилися щонайменше 10 публікацій, які засуджують вторгнення росії в Україну та розкривають правду про реальні події на війні.

Про це пише "Медуза" з посиланням на проєкт "Продолжение следует".

У виданні розповіли, що серед заголовків цих матеріалів (зараз вони вже видалені) були такі:

  • "Крим – Україна. Росія зобов'язана повернути півострів"
  • "Росія стала жертвою окупації путінським режимом"
  • "Російська Федерація вчинила злочини в Бучі, Ізюмі та Гостомелі"
  • "Кремлівський режим випустив ув'язнених зі зброєю"
  • "Мир не настає через Путіна: Зеленський підписав указ про заборону на переговори особисто з Путіним"
  • "Тортури над Навальним: як у російських в'язницях поводяться з політв'язнями".

Фото: Скріншот WEB.ARCHIVE

Щонайменше частина публікацій починалася такими словами:

"Матеріал не узгоджений з редакцією "Комсомольської правди", спрямований на викриття брехні кремлівського режиму на чолі з кривавим диктатором Путіним і його зграї цинічних злодіїв при владі, які вчинили геноцид мирного народу в Україні".

Публікації розмістив новинний редактор КП Володимир Романенко. "Продолжение следует" опублікувало його монолог. Журналіст заявив, що йому 24 роки і що він проти війни, але, оскільки йому потрібні були гроші, то у вересні 2022 року він змушений був погодитися на роботу в КП.

Романенко розповів, що виклав тексти з критикою влади як акцію до річниці початку війни. Своєю чергою випускова редакторка написала йому, що "не очікувала такого" і заблокувала його в телеграмі.

Журналіст назвав свої дії "спокутою провини".

"Моє висловлювання я вирішив приурочити до року з моменту початку війни: під час робочої зміни я просто залив в "адмінку" сайту публікації, де йдеться про злочини російської влади та армії в Україні.

Про кількість жертв серед мирного населення. Про те, скільки насправді людей втратила російська армія в цій війні, і про те, скільки грошей Путін вкачує у війну. Усі їх я писав сам, ґрунтуючись на офіційних даних держорганів України, публікаціях незалежних російських і західних ЗМІ.

<…> Для мене такий крок – це стрибок у безодню. Я шукаю якусь роботу, накопичень особливо не залишилося. Але сприймаю це як спокуту провини. Залишитися без роботи – як на мене, співмірна плата за те, що я брехав.

Прошу вибачення у жителів України за те, що брав участь у всьому цьому. Моє висловлювання – про те, що і в пропаганді є люди, які ще чинять опір. Я розраховую, що співробітники інших прокремлівських ЗМІ помітять мій вчинок", написав Романенко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: