fbpx
Сьогодні
15:24 12 Лют 2023

Нардеп Льовочкін відреагував на намір Верховної Ради виключити його з комітету нацбезпеки й оборони

Один із колишніх лідерів ОПЗЖ та на цей час народний депутат групи "Платформа за життя та мир" Сергій Льовочкін назвав "безглуздою" ініціативу парламентарів виключити його зі складу комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки.

Про це повідомили у пресслужбі Сергія Льовочкіна за запитом УП.

"Народний депутат підтримує всі рішення комітету, які без виключення спрямовані на підсилення обороноздатності України, і тому вважає ініціативу Мар'яни Безуглої безглуздою. Сергій Льовочкін ставиться з повагою та вдячністю за спільну роботу до всіх без виключення колег по комітету.

Згідно з законодавством України, після обрання народним депутатом, він прийняв рішення не бути носієм державної таємниці, та не оформлювати відповідний допуск. Саме тому Сергій Льовочкін не бере участь у розгляді комітетом питань, пов'язаних із державною таємницею, або таких, що мають закритий характер", наголосили у пресслужбі.

Раніше в інтерв'ю УП "слуга народу" та заступниця голови комітету з питань нацбезеки, оборони й розвідки Мар'яна Безугла заявила, що разом з колегами розглядає можливість виключити Льовочкіна зі складу комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки.

Довідка

Ще до початку повномасштабного російського вторгнення він разом із сестрою (на той момент теж народною депутаткою) Юлією Льовочкіною, за даними проєкту "Схеми", виїхав у Францію.

Після 24 лютого 2022 року Льовочкін вперше з'явився на засіданні парламенту 8 та 9 липня, але майже одразу знову виїхав за кордон.

Після припинення існування фракції ОПЗЖ у парламенті, Льовочкін долучився до новоствореної депутатської групи "Платформа за життя та мир", яку очолив Юрій Бойко.

У 9-му скликанні Верховної Ради Льовочкін був і залишається членом комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: