fbpx
Сьогодні
16:08 12 Лют 2023

Череватий: у ході 41 боєзіткнення на Бахмутському напрямку російська армія втратила понад 200 бійців

Основний свій удар російська армія зосередила на Бахмутському напрямку. Тільки там за минулу добу загарбники завдали 167 ударів та відбулося 41 боєзіткнення.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

"Головним напрямком удару ворога залишається Бахмутський відрізок фронту. Там 167 разів ворог завдав ударів по всьому відрізку фронту різними типами ствольної реактивної артилерії, відбулося 41 боєзіткнення, в ході якого ворог втратив 212 військовослужбовців вбитими та 315 пораненими", – зазначив Череватий.

Речник Східного угруповання наголосив, що в районі самого Бахмута відбулося 48 обстрілів і 19 боєзіткнень, бої також велися в районі Торського, Федорівки, Іванівського та Часового Яру.

Ще однією великою ділянкою, якій ворог приділяв увагу, був Лиманський напрямок, Луганщина, де багато днів поспіль ворог ставить рекорди по враженню артилерійським вогнем.

"Цієї доби було 424 обстріли та 23 боєзіткнення. Також ворог втратив 69 окупантів вбитими та 126 пораненими", – повідомив Череватий.

Речник відзначив, що російські війська за минулу добу зазнали значних втрат і в техніці.

"Це танки Т-72, один бронеавтомобіль "Тигр", міномет "Тюльпан" та дві САУ "Піон", – додав Череватий.

Нагадаємо, що за тиждень з 6 по 12 лютого Силами оборони України знищено близько 6490 осіб особового складу противника, 399 одиниць озброєння та військової техніки.

Як писала Рубрика, минулої доби українські військові успішно відбили атаки російської армії, а також завдали удару у відповідь по районах зосередження ворога: 33 з них уразили.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Також українські захисники збили літак Су-25 та БпЛА типу "Орлан".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 14 районів зосередження живої сили противника,
  • зенітно-ракетний комплекс.

До того ж з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 137 800 вояк, лише за минулу добу близько 900 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: