fbpx
Сьогодні
12:25 11 Лют 2023

Під час інвестиційного саміту Президент висловився щодо терміну вступу до ЄС та НАТО

English version here

Фото: ОПУ

Через два роки Україна зможе стати повноцінним членом Європейського союзу, тоді як до НАТО країна може приєднається вже після перемоги.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Рубрика з посиланням на його виступ під час саміту, організованого банком JP Morgan.

"Сьогодні є певні песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні треба 10 років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути у ЄС через два роки. І нам потрібні гарантії безпеки", – сказав глава держави.

Президент додав, що найкращою гарантією для України буде членство в НАТО. Зеленський вважає, що з часом Україна приєднається до альянсу.

"Ми вважаємо, що будемо в НАТО раніше, ніж усі лідери вирішать, що наш пакет щодо гарантій безпеки є слушним. Тому що вони ухвалюють рішення повільно, це бюрократія… І я вважаю, що після перемоги ми будемо в НАТО", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час саміту Україна-ЄС у Києві заявив, що Україна вперше документально зафіксувала свій намір вступити до Європейського союзу.

Як писала Рубрика, 11 лютого Президент України Володимир Зеленський зустрівся з командою топ-менеджменту найбільшого інвестиційного банку світу JP Morgan.

Також взяв участь в режимі відеозв'язку в одному з наймасштабніших щорічних інвестиційних самітів, організованому JP Morgan, серед учасників якого 200 найбільших корпорацій, інвесторів та фінансових компаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: