fbpx
Сьогодні
12:35 11 Лют 2023

Британська розвідка проаналізувала чому група Вагнера призупиняє вербування в’язнів

На призупинення масового набору російських в'язнів у групу Вагнера для війни проти України могла вплинути конкуренція між Пригожиним та російським Міноборони, а також зростаюча обізнаність про те, що відбувається з вагнерівцями на фронті.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 11 лютого.

Британські аналітики зазначають, що 9 лютого очільник групи Вагнера Євгеній Пригожин заявив про призупинення набору в'язнів у лави угруповання.

Ще до того британська розвідка звернула увагу на опубліковані дані російської пенітенціарної служби. За ними розвідники Британії змогли припустити, що пік набору в'язнів до Вагнера випав на середину осені, а з грудня пішов спад.

"Звістки про тяжкі реалії служби "вагнерівців" в Україні напевно якось дійшли до ув'язнених і зменшили кількість охочих. Ключовий фактор у припиненні цієї схеми, ймовірно – все більш пряме суперництво між Міноборони Росії і групою Вагнера.

Крім того, зараз регулярна армія, схоже, задіяла велику кількість резервістів, призваних у рамках "часткової мобілізації", наголосили в огляді.

У британській розвідці додають, що військово-політичне керівництво рф вочевидь опинилося перед складним вибором:

  • або продовжувати виснажувати наявні ресурси і звужувати цілі своїх військових операцій,
  • або ж починати нову хвилю мобілізації.

В огляді за попередню добу розповідали, що після 7 лютого росії, схоже, вдалося досягнути тактичних успіхів у двох секторах біля Бахмута і Вугледара.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: