fbpx
Сьогодні
10:00 08 Лют 2023

У британській розвідці проаналізували ситуацію у Дніпровській дельті та на Кінбурні

Фото: mk.gov. ua

У дельті Дніпра, на складній мережі островів та водних шляхів тривають постійно бойові зіткнення та розвідка, після того, як росія вивела свої війська із західного берега Дніпра в листопаді 2022 року.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд міноборони Британії станом на 8 лютого.

Британські аналітики вважають, що російські окупаційні війська майже напевно використовували невеликі катери, намагаючись закріпитися на ключових островах.

Україна кілька разів успішно застосовувала далекобійну артилерію для нейтралізації таких російських форпостів.

Обидві сторони, ймовірно, також розгорнули невеликі групи на Кінбурнській косі, яка тримає під контролем Дніпровську затоку, підкреслюють у огляді.

У британській розвідці наголошують, що обидві сторони, ймовірно, прагнуть зберегти присутність у цих районах. Для того, щоб контролювати морський доступ до стратегічно важливої річки. А також попереджати про будь-які спроби їхніх супротивників розпочати масштабну атаку через річку.

Британська розвідка вважає малоймовірним, що росія спробує форсувати Дніпро – це було б надзвичайно складно і дорого.

Раніше британська розвідка повідомляла, що російське командування наказало обстрілювати звільнений Херсон. Вони вважають, що швидше за все, щоб знизити моральний дух цивільного населення та стримати будь-які українські контратаки через Дніпро.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: