fbpx
Сьогодні
11:53 10 Лют 2023

Нардепу Волошину повідомили про підозру у державній зраді

Народному депутату Олегу Волошину повідомили про підозру у державній зраді.

Про це у Телеграмі повідомила Служба безпеки України.

Волошин отримав підозру на основі доказів, які зібрала контррозвідка СБУ.

Як свідчать матеріали слідства, протягом 2020-2021 років цей парламентарій сприяв військово-політичному керівництву рф у підривній діяльності проти України.

Серед іншого, Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах країни-агресора. Зокрема він подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу України у своїх виступах та інтерв'ю.

Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, наголосили в СБУ.

Генеральний прокурор склав повідомлення про підозру народному депутату України за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

У рамках відкритого кримінального провадження співробітники СБУ спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора проводять слідчі дії за адресами реєстрації фігуранта та його родичів і зв'язків.

Проводиться комплекс заходів щодо притягнення Волошина, який наразі переховується від правосуддя за кордоном, до справедливої відповідальності.

Довідка

Волошиннаписав заяву про складання мандата народного депутата. Він був обраний до парламенту у 2019 році за списком "Опозиційної платформи – За життя".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: