fbpx
Сьогодні
11:30 08 Лют 2023

Сунак оголосить про навчання українських пілотів та надання ЗСУ зброї більшої дальності

English version here

8 лютого прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак планує оголосити про поставку Києву далекобійної зброї та розширену програму підготовки українських військ.

Про це пише The Guardian, посилаючись на інформацію з Даунінг-стріт напередодні неоголошеного візита Президента України Володимира Зеленського до Британії.

Зазначимо, що це перший візит українського лідера до Британії з початку російського вторгнення майже рік тому.

На Даунінг-стріт повідомили, що Сунак оголосить про розширення програми підготовки українських військових, включивши до неї пілотів винищувачів і морських піхотинців. Таким способом "гарантуючи, що Україна матиме армію, здатну захищати свої інтереси в майбутньому".

Відзначають, що підготовка забезпечить пілотам можливість керувати сучасними винищувачами, які відповідають стандартам НАТО.

За даними Даунінг-стріт, завдяки програмі підготовки новобранців, яка вже діє у Великій Британії, за останні шість місяців до бойової готовності було приведено 10 тисяч українських військовослужбовців, а цього року планується підготувати ще 20 тисяч українських солдатів.

Сьогодні також очікують оголошення про подальші санкції, в тому числі проти тих, хто допомагав президенту рф владіміру путіну нарощувати свої статки, і компаній, які отримують прибутки від військової машини Кремля.

Як писала Рубрика, Глава української держави у середу 8 лютого відвідає Велику Британію.

Очікують, що Зеленський виступить у парламенті Британії в середу, а потім вирушить до Брюсселя.

Нагадаємо, що з початку російського вторгнення Зеленський здійснив лише одну поїздку за межі України, коли поїхав до Сполучених Штатів і зупинився в Польщі на зворотному шляху перед Різдвом.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: