fbpx
Сьогодні
Відео 13:06 08 Лют 2023

Сунак вітає Зеленського у Великій Британії: літак Президента України прибув до Лондона

Фото: Скіршот з Твіттера Rishi Sunak

До лондонського аеропорту Станстед прибув літак з Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Sky News.

Зазначають, що Президент України прибув до Лондона літаком Королівських ВПС Британії.

Як писала Рубрика, раніше повідомляли про його несподіваний візит до Лондона. Це перша поїздка до Туманного Альбіону з початку російського вторгнення у лютому минулого року.

Зеленський Сунак

У ЗМІ повідомляють, що прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак був в аеропорту та привітав українського лідера на злітно-посадковій смузі.

Пан Сунак сподіватиметься, що його сприймають як близького друга та союзника пана Зеленського, який раніше мав міцні стосунки з колишнім прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Зеленський вирушить на Даунінг-стріт, де проведе перемовини з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, після чого о 13:00 виступить перед парламентом.

Пізніше він попрямує на південний захід, де зустрінеться з українськими військовими, які проходять навчання у Великій Британії.

Букінгемський палац також підтвердив, що король Чарльз матиме сьогодні аудієнцію з Зеленським.

Очікують, що прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак оголосить про розширену програму підготовки українських військ, а також про поставку Києву далекобійної зброї.

Нагадаємо, що з початку російського вторгнення Зеленський здійснив лише одну поїздку за межі України, коли поїхав до Сполучених Штатів і зупинився в Польщі на зворотному шляху перед Різдвом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: