fbpx
Сьогодні
08:48 07 Лют 2023

Нідерланди вже надали Україні військової допомоги на понад мільярд євро

На суму у 1,07 млрд євро надали Україні військової допомоги Нідерланди.

Про це йде мова в урядовому листі міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен до парламенту, повідомляє ЄП.

У документі наголосили, що із цієї суми безпосередня матеріальна військова підтримка складає 463,8 млн євро.

"Загальна вартість військової допомоги Україні станом на 24 січня склала близько 1,07 млрд. євро", зазначили у листі.

У попередньому парламентському листі від 16 грудня, балансова вартість поставленого обладнання становила понад 404 мільйони євро.

У попередньому звіті повідомляли, що Міноборони має намір якнайшвидше поповнити або замінити поставлене обладнання там, де це необхідно. Станом на 24 січня 2023 року загальна вартість заміщення склала 771,3 млн євро.

Також у цю суму входять комерційні поставки: вартість придбаних на комерційній основі військових товарів в інтересах України наразі становить близько 57,8 млн євро (порівняно з 45 млн євро станом на 15 грудня минулого року).

У цю суму також входить пакет військової підтримки на суму 120 млн євро, що передбачає передачу танків Т-72 спільно з Чехією і США.

Внесок у розмірі 100 млн євро також передбачено для "Міжнародного фонду для України". Цей фонд фінансує обладнання, що поставляється безпосередньо промисловістю.

Нідерланди також вносять 25 мільйонів євро у фонд НАТО для військової підтримки України. Ці гроші призначені для таких речей, як паливо, одяг і медикаменти, а не зброя.

"Для цих поставок, як і для попередніх, міністр закордонних справ і міністр зовнішньої торгівлі та співробітництва з питань розвитку провели ретельний, але, зважаючи на виняткові обставини, прискорений перегляд критеріїв ЄС щодо експорту озброєнь. Будь-які нові поставки також проходитимуть цю ретельну та прискорену перевірку", наголосили у листі.

Нагадаємо, що Нідерланди готові розглянути запит України на постачання винищувачів F-16, але поки такого запиту не надходило.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: