fbpx
Сьогодні
21:11 20 Січ 2023

Україна отримає від Нідерландів дві пускові установки Patriot та низку ракет

Фото: міністр оборони Ндерландів Кайса Оллонгрен / Photo credits: Roel Wijnants Photography Голландія

Дві пускові установки зенітної системи Patriot та низку ракет Нідерланди нададуть Україні.

Про це пише Рубрика з посиланням на NOS.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський говорив, що Нідерланди нададуть Україні одну батарею Patriot, яка складається зазвичай з 8 пускових установок.

Проте в листі міністра оборони Ндерландів Кайси Оллонгрен йдеться про надання Києву лише двох пускових установок зенітної системи Patriot.

"Нідерланди постачають Україні дві пускові установки зенітної системи Patriot і низку ракет. Крім того, 65 військовослужбовців морської піхоти навчатимуть двома партіями близько 200 українських військових користуватися системою", – йдеться в її листі до Палати представників.

Вона також наголосила, що цим Нідерланди відповідають на наполегливий заклик президента Зеленського забезпечити кращий протиповітряний захист проти атак росії за допомогою ракет і безпілотників на українські міста та енергопостачання.

"Це політичний сигнал для росії, що кабінет міністрів рішуче налаштований продовжувати підтримувати Україну", – сказала Оллонгрен.

Довідка

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте раніше під час розмови з президентом США Джо Байденом заявив, що його країна приєдналася до постачання Patriot в Україну.

Оллонгрен вчора також заявила, що Нідерланди готові оплатити танки Leopard, які будуть відправлені в Україну в рамках коаліції європейських союзників і НАТО.

Photo credits: Roel Wijnants

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: