fbpx
Сьогодні
08:38 07 Лют 2023

На 5 напрямках фронту війська рф перегруповуються та намагаються вести наступ, - Генштаб

Російська армія проводить перегрупування на окремих лініях та намагається наступати на 5 напрямках фронту. У відповідь українська авіація протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу ворога.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

У військовому командуванні розповіли, що минулої доби українські підрозділи відбили атаки загарбників в районах населених пунктів:

  • Новоселівське, Кремінна і Діброва Луганської області,
  • Верхньокам'янське, Веселе, Залізнянське, Красна Гора, Бахмут, Іванівське і Парасковіївка Донецької області.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 8 районів зосередження живої сили противника.

Атаки російських загарбників

У Генштабі повідомили, що Ппротягом минулої доби противник завдав 6 ракетних та 24 авіаційних удари. Здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей, є жертви серед цивільного населення.

"Окупанти продовжують зазнавати втрат. Для реабілітації поранених та прикриваючись цивільними, противник облаштував черговий військовий шпиталь у Херсонській області.

На першому поверсі Каїрського психоневрологічного будинку-інтернату розмістили військовослужбовців збройних сил російської федерації, а цивільних пацієнтів перевели на інші поверхи.

Медичне обладнання окупанти вилучили та перевезли з районної лікарні населеного пункту Велика Лепетиха", додали військові.

Ситуація на напрямках фронту

У військовому командуванні зазначили, що ворог продовжує проводити перегрупування на окремих напрямках.

"Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках", підкреслили у Генштабі.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. В той же час, обстрілів зазнали райони населених пунктів Попівка і Олександрівка Сумської області та Стрілеча, Глибоке, Красне, Гатище, Вовчанськ і Дворічна – Харківської.
  • На Куп'янському напрямку ворог обстріляв з танків, мінометів та артилерії райони населених пунктів Іванівка, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка на Харківщині, а також Новоселівське і Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському напрямку вогневого впливу зазнали Терни Донецької області та Площанка, Червонопопівка, Кремінна і Діброва на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили Спірне, Берестове, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка та Озарянівка.
  • На Авдіївському напрямку вогневого ураження зазнали Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда та Новомихайлівка.
  • На Новопавлівському напрямку ворожі обстріли зафіксовано по Вугледару, Пречистівці, Золотій Ниві та Нескучному Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку обстріляно райони 23 населених пунктів, зокрема, Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Степове на Запоріжжі та Великомихайлівка Дніпропетровської області.
  • На Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони 19 населених пунктів. Серед них – Гола Пристань, Золота Балка, Качкарівка, Милове, Антонівка та Херсон.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: