fbpx
Сьогодні
Відео 22:45 06 Лют 2023

Зеленський розповів про ситуацію у Бахмуті: російські війська намагаються оточити місто, але ми протидіємо

Фото: Скріншот з відео

У Донецькій області Збройні сили України протидіють спробам ворога оточити Бахмут та зламати оборону міста.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського.

Хороша мотивація плюс хороша підготовка дають змогу нашим Силам оборони повернути Україні своє. Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.
"Сьогодні провів чергове засідання Ставки – багато питань. Ключове – наші дії на передовій. На Донеччині та інших напрямках. Особливу увагу – Бахмуту. Нашому захисту, спробам окупанта оточити місто і зламати там оборону. Протидіємо. І я дякую кожному воїну, який своєю стійкістю забезпечує цю протидію!" – сказав президент.
Також він окремо відзначив заслуги бійців 54-ї та 93-ї окремих механізованих бригад, 15-го окремого батальйону 128-ї гірничо-штурмової бригади.
"Я дякую вам, воїни, за вашу хоробрість і непохитність, за дуже потрібну Україні стійкість", – сказав Зеленський.
Крім того, гарант сказав, що сьогодні на Ставці розглянуто також забезпечення наших воїнів боєприпасами. Один із ключових факторів – артилерія.
"Підсилюємо наші управлінські позиції у низці регіонів, особливо прикордонних та прифронтових. Призначаємо керівників із військовим досвідом, тих, хто може проявити себе найбільш ефективно", – сказав Зеленський.
Також президент заслухав звіт про ситуацію на Одещині.
"Наразі у значній частині Одеського регіону є відключення. Ми робимо все, щоб дати людям електрику. Ще раз дякую кожному та кожній, хто залучений до цієї роботи", – сказав Зеленський.
Розповів він і про формування нових бригад Національної гвардії, поліції, прикордонників – Гвардії наступу.
"Початок сильний. Далі буде. Я дякую всім, хто виявив інтерес до формування бригад. Дякую всім, хто подає заявки! Хороша мотивація плюс хороша підготовка дорівнює можливості наших сил оборони та безпеки повернути Україні своє", – сказав він у відеозверненні.

Довідка

Бахмут та район українські військові готували до оборони завчасно. Ця місцевість має певні особливості рельєфу – місто оточене панівними висотами та пагорбами, які самі по собі є перешкодою для ворога.

Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що весь минулий тиждень російські військові намагалися прорвати оборону Бахмута і посилити наступ на Лиманському напрямку, але отримали відсіч.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: