fbpx
Сьогодні
09:11 04 Лют 2023

У Франції запевнили, що передадуть українській армії навесні системи ППО Mamba SAMP-T

Фото: З відкритих джерел

Для того, щоб допомогти українським Силам оборони захищатися від атак російських безпілотників, ракет та літаків, Франція та Італія вже навесні поставлять систему наземного захисту середньої дальності MAMBA.

Про це інформують в пресрелізі Міністерства збройних сил Франції, пише Рубрика.

"Надання такої системи є відповіддю на нагальність, висловлену Олексієм Резніковим, міністром оборони України, його французьким та італійським колегам щодо захисту цивільного населення та інфраструктури від російських атак з повітря", наголосили в пресрелізі французького Міноборони.

Своєю чергою глава МО Франції Себастьян Лекорню зазначив, що разом з очільником оборони Італії вони пішли назустріч проханню України щодо надання ППО.

"З міністром оборони Італії Гвідо Крозетто ми вирішили поставити в Україну навесні 2023 року ЗРК SAMP/T-MAMBA. Ця система дозволить захистити цивільне населення та інфраструктуру від атак з боку росії, про що просив Олексій Резніков", йде мова у повідомленні глави МО Франції Себастьяна Лекорню.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що італійсько-французьку систему ППО SAMP-T буде розгорнуто в Україні впродовж найближчих двох місяців.

За словами Таяні, зенітно-ракетний щит "для захисту Києва та інших стратегічних районів буде розгорнуто на території України протягом наступних семи-восьми тижнів".

При цьому очільник МЗС Італії підкреслив, що міжнародна спільнота має прагнути захистити українську незалежність і "працювати заради миру".

Довідка

ЗРК SAMP/T-MAMBA – це еквівалент американської системи Patriot. Вона вже була розгорнута в Румунії для захисту надзвичайно стратегічного регіону порту Констанца на Чорному морі.

За допомогою цієї системи, її радарів і пускових установок, озброєних вісьмома ракетами Aster з дальністю близько 100 км, можна протистояти широкому спектру повітряних загроз:

  • балістичним ракетам малої дальності,
  • винищувачам, вертольотам,
  • безпілотникам,
  • залпам крилатих літаків.
Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: