fbpx
Сьогодні
12:54 04 Лют 2023

ISW: маніпуляція рівнями "терористичної загрози" потрібна для росії, щоб підтримувати війну та придушувати інакомислення

Фото: Gettyimages

Війна, яку російська федерація веде проти України, є "прямою загрозою" для безпеки росії. У цьому запевняють чиновники рф, запроваджуючи так звані рівні "терористичної загрози" і цим самим продовжуючи інформаційну операцію. Зокрема, так вони хочуть забезпечити підтримку війни серед населення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики повідомляють, що Брянська та Курська області росії 3 лютого оголосили про безстрокове продовження "жовтого рівня" "терористичної загрози". Вони наголосили, що це нібито через необхідність посилення заходів щодо охорони та захисту території росії.

В ISW наголошують, що влада цих регіонів, імовірно, використовуватиме цей новий режим рівня "терористичної загрози" для посилення правоохоронних заходів, щоб також придушити внутрішнє інакомислення.

А також для часткового представлення війни проти України як "прямої загрози" внутрішній безпеці росії. Цим самим забезпечити подальшу підтримку "російським операціям".

Зазначимо, що такий самий безстроковий "жовтий рівень" "терористичної загрози" 4 лютого запровадили й у Бєлгородській області.

Також в Iнституті вивчення війни кажуть, що путін, імовірно, прагне розправитися з опозиційними ЗМІ. Адже вони прямо виступають проти його режиму чи цілей, включно з тими медіа, що мають антивоєнну позицію.

Так, зокрема, 3 лютого російська влада заарештувала Олега Селіверова після того, як московська влада нещодавно розслідувала його зв'язки з опозиційним виданням Nexta Live. Про це повідомляло російське видання "ОВД Инфо".

В ISW нагадали, що президент рф піддав цензурі кілька великих опозиційних ЗМІ наприкінці січня 2023 року.

Водночас російський лідер підтримує націоналістичних блогерів, які підтримують режим путіна та війну, навіть коли вони критикують режим за "погане виконання цілей війни" проти України, стверджують аналітики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: