fbpx
Сьогодні
Фото 14:13 28 Січ 2023

Олімпійські принципи та війна – фундаментально протилежні одне одному: Зеленський про участь росії у спортивних змаганнях

Президент України Володимир Зеленський засудив можливість допуску спортсменів з росії на Олімпіаду, навіть під нейтральним прапором.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

"Олімпійські принципи та війна – фундаментально протилежні одне одному. Росія повинна зупинити агресію й терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху", зазначив Президент.

Український лідер оголосив про початок "марафону чесності". Він буде спрямований на очищення керівництва міжнародних олімпійських структур від лицемірства та будь-яких намагань витягнути у світовий спорт представників рф.

Окрім того, Зеленський запросив очільника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха в Бахмут, щоб він побачив на власні очі, що нейтральності не існує.

Він звернув увагу, що тиранії часто використовують спорт заради своїх ідеологічних інтересів. "Очевидно, що будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров'ю", – сказав президент.

Президент зауважив: "Я не хочу розбиратися в тому, що саме стало мотивом для пана Баха, щоб просувати таку ініціативу. Але ми зробимо все, щоб світ захистив спорт від політичного та будь-якого іншого впливу держави-терориста, який просто неминучий, якщо російські спортсмени братимуть участь у змаганнях. І тим паче – у паризькій Олімпіаді".

Рубрика:
Спорт Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: