fbpx
Сьогодні
PR 16:25 26 Січ 2023

Коноплі – генератор відновлюваної енергії?

Тривалий час технічну коноплю використовували як генератор енергії, тому що вона містить не менше 30% олії. Дану речовину можна успішно використовувати для виробництва дизеля, яким надалі заправляти високоточні машини та авіаційні двигуни. Олія конопель вважається однією з найякісніших і найчистіших з тих, що використовуються в промисловості, її одержують із насіння шляхом пресування. Сьогодні в Україні насіння рослин продається в інтернеті, наприклад, його можна придбати на сайті https://dubaseed.com/ua/ для проведення власних експериментів. Сьогодні дослідники займаються глибоким вивченням технічної коноплі та шукають нові способи застосування рослини, які принесуть користь людству.

Краще за нафту

Конопляна олія легко перетворюється на паливо, а її вихід від загального обсягу насіння становить 40%. Це означає, що з 1000 кг конопляних зерен можна легко отримати 400 л олії, особливо якщо вирощувався сорт з підвищеною маслянистістю. У маслі містяться сліди метанолу, за своїми характеристиками воно важче за будь-яке рідке паливо. Це дозволяє переробляти масло коноплі в речовину для запуску двигунів, причому воно матиме оптимальні показники кипіння та в'язкості. Забезпечуючи роботу двигуна, таке паливо мало забруднює природу. Воно виділяє на 75% менше сажі та шкідливих частинок, порівняно з дизелем.

Більшість виробників конопель дотримуються методів екологічного вирощування, тому видобуток конопляного палива також безпечний для природи. Вся енергія, яку виробляють внаслідок переробки копалин, забруднює планету. У процесі видобутку нафти на поверхню землі надходить велика кількість отрут, які отруюють планету. Тому, за словами вчених, краще переключиться на вирощування сільськогосподарських культур та отримувати відновлювану енергію з них.

Клітинна структура конопель формується під впливом CO², цей процес називається транспірацією. Залишки кисню рослина викидає у повітря, у результаті поповнюються запаси повітря Землі. Щоб отримати енергію з рослин, які вже багаті на вуглець, їх спалюють. Після впливу на сировину високими температурами відбувається реінтеграція вуглекислого газу в повітряний простір. Відповідно, цикл вуглекислого газу гарантує баланс в екосистемі з огляду на те, що наступного року на полях вирощуватиметься новий урожай.

Енергія конопель екологічно чиста

Практично єдина рослина, яка по суті є безвідходною – це коноплі. Цей ресурс легко поповнюється, культуру можна використовувати у різних сферах виробництва, зокрема вона може стати сировиною для відновлюваної енергії. Розвиток ніші врятує екологію, тому що рослина може зменшити залежність населення від нафти. Крім того, дозволить створити безліч робочих місць та покращити економічну ситуацію в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: