fbpx
Сьогодні
23:03 23 Січ 2023

Тимошенко написав заяву про звільнення з посади, - ЗМІ

Заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко написав заяву про звільнення з посади. Крім того в Офісі президента готують відставки кількох голів обласних державних адміністрацій.

Про це повідомили поінформовані співрозмовники УП у складі РНБО, джерела у Кабміні.

Крім того, інформацію підтвердив народний депутат Ярослав Железняк. За його словами, Тимошенка вже звільнили.

За словами джерел, замість Тимошенка на посаду планують призначити київського голову військової адміністрації Київської області Олексія Кулебу.

За словами співрозмовників ЗМІ у владі, найближчим часом також буде оголошено про низку інших гучних кадрових рішень.

"По всіх, до кого давно були питання через скандальні історії, вже прийнято рішення. Це стосується різних органів влади", – зазначив один з них.

Крім того, у відставку підуть глави ВЦА

  • Сумської,
  • Дніпропетровської,
  • Запорізької,
  • Херсонської областей.

У сьогоднішньому своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський анонсував кадрові рішення, проте не уточнив, про які саме йде мова.

"Уже є також кадрові рішення – частина сьогодні, частина буде завтра – щодо управлінців різного рівня в міністерствах й інших структурах центральної влади та в регіонах і в правоохоронній системі", – сказав він.

Довідка

Зазначимо, на посаді заступника голови ОП Кирило Тимошенко займається регіональною політикою. У Офісі з травня 2019 року, але спочатку відповідав за питання інформаційної політики, а також за протокол президента та сферу ІТ.

У червні 2020 року став координатором програми "Велике будівництво" з оновлення доріг та соціальної інфраструктури по всій Україні. У березні 2021 року став виконавчим секретарем президії Конгресу місцевих та регіональних влад.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну відповідає за відновлення житла та інфраструктури.

Журналісти BIHUS info раніше повідомили, що заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко їздить на позашляховику "Chevrolet Tahoe", який компанія "General Motors" передала Україні для вивезення громадян із зони бойових дій і гуманітарних місій.

Сам Тимошенко це не заперечував, але пояснював, що їздить на ньому в деокуповані райони, а машина перебуває на балансі Державного управління справами.
Також його критикували через політику у регіонах. Зокрема, посадовець з ОП займався регіональною політикою, що сприймалося як самопіар.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: