fbpx
Сьогодні
22:45 20 Січ 2023

Міністерство фінансів США визнало ПВК "Вагнера" міжнародною злочинною організацією

Міністерство фінансів США визнало ПВК "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією.

Про це заявив високопоставлений представник адміністрації США, повідомило видання Reuters.

"У координації з цим визначенням, наступного тижня ми також введемо додаткові санкції проти ПВК Вагнера і мережі її підтримки на кількох континентах. Ці дії визнають трансконтинентальну загрозу, яку становить ПВК Вагнера, в тому числі через його постійну серйозну злочинну діяльність", – заявив чиновник.

Зокрема додається, що оголошення ПВК "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією згідно з указом президента США заморожує будь-які американські активи й забороняє американцям надавати кошти, товари або послуги цій групі.

"Цими та іншими діями ми хочемо звернутися до будь-якої компанії, яка розглядає можливість надання підтримки ПВК Вагнера, з наступним меседжем: Вагнер – це злочинна організація, яка здійснює широкомасштабні звірства і порушення прав людини, і ми будемо невпинно працювати над тим, щоб ідентифікувати, підірвати, викрити й переслідувати тих, хто допомагає ПВК Вагнера, – заявив чиновник.

Довідка

ПВК "Вагнера" з'явилася у 2014 році та активно діяла в низці країн, де росія має важливі інтереси рф – зокрема Сирії, Лівії, ЦАР та Україні. Там вони, серед іншого, скоювали воєнні злочини й злочини проти людяності.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну вагнерівці брали участь у розправах над мирними жителями. До ПВК нині вербують ув'язнених із російських тюрем.

Пригожин вербує найманців на війну в Україні також в Африці.

Пригожин тривалий час заперечував зв'язок із ПВК Вагнера, та нещодавно підтвердив існування цієї групи. Олігарх, який перебуває під західними санкціями, вважається наближеним до Путіна прихильником агресивної війни проти України.

У січні 2023 року стало відомо, що в росії легалізували ПВК "Вагнера", попри заборону на діяльність воєнізованих найманців.

Акціонерне товариство "ПВК Вагнера Центр" зареєстроване в російському реєстрі у будівлі однойменного бізнес-центру, збудованого Євгеном Пригожиним у Петербурзі – досі жодної юрособи з ПВК Вагнера у назві в росії не існувало.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: