fbpx
Сьогодні
14:57 19 Січ 2023

На Донеччині війська рф знищили найбільший національний парк майже на 80%

Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

У Донецькій області в національному парку "Святі гори" від початку повномасштабної російської агресії знищено понад 5 тис. га лісів.

Про це повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів.

Міністр Руслан Стрілець повідомив, що після масштабного російського вторгнення з березня 2022 року більша частина парку знаходилась в районі ведення бойових дій. Тому через ризики для життя людей, його діяльність призупинена.

"Замість лісів подекуди спалена чорна земля. Великих збитків зазнала інфраструктура парку – знищені або розкрадені транспортні засоби, комп'ютерна техніка, інше обладнання", наголосив очільник відомства.

За даними Міндовкілля, там знищено 70% соснових насаджень – близько 5 тис. га лісів. Орієнтовна вартість збитків майну парку вже становить близько 5,5 млн гривень.

ліс, парк

Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

Стрілець наголосив, що пріоритетом Міндовкілля є документування кожного злочину окупантів проти природи й збір даних про руйнування навколишнього середовища внаслідок війни.

Міністр також передав парку гуманітарну допомогу: старлінк, комп'ютерне обладнання, продукти харчування та гігієни.

Також він відзначив подяками працівників парку, які в надзвичайно складний час продовжували виконувати свої обов'язки, ліквідовували пожежі від російських обстрілів там, де це було можливо.

Нагадуємо, через повномасштабне вторгнення в Україні за 10 місяців випалено 60 га лісів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: