fbpx
Сьогодні
23:33 19 Січ 2023

Meta пообіцяла не блокувати дописи про полк "Азов" у своїх соцмережах

Компанія Meta, яка є власником соцмереж Instagram і Facebook, пообіцяла виключити з політики блокування контент про полк "Азов"

Про це повідомив очільник Мінцифри  Михайло Федоров.

"Домовилися про це з президентом з глобальної політики компанії Ніком Клеггом та віцепрезиденткою з питань політики модерування Монікою Біккерт під час зустрічі в Давосі", – написав він у телеграмі.

У Мінцифри розповіли, що звернулася до Meta із запитом переглянути політику модерування контенту, щоб компанія не блокувала та не видаляла дописи українських користувачів про війну. Команда Мінцифри співпрацювала з Meta для розв'язання цього питання майже рік, звертаючись із запитами переглянути політику модерування контенту відповідно до воєнного стану. 

У відповідь нещодавно Meta розробила й ухвалила адаптовану політику модерації контенту для висвітлення війни. Поступово це рішення починає діяти. Зокрема, Meta виключить з політики блокування полк Азов. Захисникам і захисницям буде дозволено мати облікові записи на платформі Meta, а контент, опублікований іншими стосовно полку "Азов", більше не видалятимуть. За умови, що він не порушуватиме політику Meta.

"Ми постійно комунікуємо з корпорацією Meta. За час повномасштабного вторгнення компанія допомогла розблокувати сотні сторінок публічних людей у Facebook та Instagram […] Впевнені, що оновлений підхід до модерації українського контенту дасть змогу нашим захисникам, активістам і блогерам висвітлювати правдиву інформацію в соцмережах. Це важливий крок та сигнал для глобальної спільноти про те, що правда за Україною", – зазначив Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: