fbpx
Сьогодні
19:30 19 Січ 2023

Іран не визнає анексію захоплених рф українських територій, – МЗС

English version here

Глава МЗС Ірану Хуссейн Амірабдоллахян заявив, що його держава не визнає анексію Криму та Донбасу росією .

Про це він сказав в інтерв'ю TRT World, пише Рубрика.

Іранський дипломат сказав:

"Ми виступаємо проти війни і переселення людей в Україні. З іншого боку, ми визнаємо суверенітет і територіальну цілісність країн у рамках міжнародного права, і з цієї причини, незважаючи на прекрасні відносини між Тегераном і москвою, ми не визнаємо відокремлення Криму від України".

Він також додав:

"Ми не визнавали відокремлення Луганської і Донецької областей від України, тому що ми наполягаємо на нашому постійному принципі у міжнародній політиці. Коли ми говоримо, що війна не є рішенням в Україні, ми маємо це на увазі, і ми віримо, що це фундаментальна політика, і ми покладаємось на це".

Іранський високопосадовець 17 січня прибув до Анкари з робочим візитом, де зустрічався з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.

Іран надає росії військову підтримку у війні проти України, постачаючи москві дрони-камікадзе. У зв'язку з поставками США, ЄС та інші країни Заходу запровадили санкції проти Ірану.

Довідка

Ймовірно, Іран і росія ведуть переговори щодо угоди про постачання певних видів ракет. Глава МЗС Дмитро Кулеба попереджав, що Іран перетне "червону лінію", якщо надасть росії ракети.

У Білому домі вважають, що в обмін на постачання Іраном росії зброї для ведення війни в Україні москва надає Тегерану "безпрецедентний рівень" військово-технічної підтримки.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: