fbpx
Сьогодні
20:40 17 Січ 2023

Медіапроєкт UkraineWorld.org заявив, що не має нічого спільного з телеканалом Ukraine World News і засуджує намагання відновити роботу проросійських медіа в Україні

English version here

У січні 2023 р. почав роботу новий інформаційний медіаресурс Ukraine World News, який планує розпочати й телемовлення. До редакційної команди каналу входять колишні працівники закритих проросійських каналів України: NewsOne, ZIK і «112 Україна».

Попри схожість назв, англомовне медіа UkraineWorld.org не належить до новоствореного ресурсу, команда UkraineWorld.org не брала участь у його створенні та не долучається до його роботи.

ГО «Інтерньюз-Україна», яка запустила платформу UkraineWorld.org у 2014 році, рішуче засуджує спроби використати впізнаваний бренд медіапроєкту, що вже здобув авторитет і популярність серед міжнародної спільноти. Щомісячне охоплення Twitter-сторінки UkraineWorld сягає 125 млн. Його подкаст "Expaining Ukraine" потрапив у топ 6 англомовних подкастів про Україну за версією The Guardian і 20 найкращих радіошоу та подкастів про Україну за версією The Times. А експертів проєкту цитують впливові іноземні медіа, зокрема Financial Times, Le Monde, Atlantic Council, Radio Free Europe/Radio Liberty та інші.

Особливо обурює, що медіаініціативу "Ukraine World News" запустили колишні працівники та медіаменеджери закритих проросійських телеканалів, пов'язаних з експолітиком Віктором Медведчуком і його соратником Тарасом Козаком, які нині підозрюються у державній зраді. Новостворений медіаресурс може стати новим майданчиком для поширення «голосу Кремля» в Україні.

З огляду на це, вважаємо неприпустимими будь-які намагання відновити роботу проросійських медіа в Україні – особливо в умовах масштабної інформаційної війни, яку Росія розгорнула ще до прямої військової агресії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: