fbpx
Сьогодні
16:54 17 Січ 2023

Держдеп США оголосив візові санкції проти білоруських депутатів

Державний департамент США оголосив про запровадження візових обмежень проти 25 осіб у білорусі, зокрема депутатів парламенту республіки, за переслідування опозиції й підрив демократії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні зовнішньополітичного відомства США, оприлюдненому у вівторок.

"Режим лукашенка продовжує репресії проти білоруського народу та його демократичних устремлінь, зокрема через політично вмотивований заочний суд над лідером демократичної опозиції Світланою Тихановською та іншими демократичними активістами, а також через безпідставні звинувачення. Щоби відповісти на ці порушення прав людини, Держдепартамент оголошує про введення візових обмежень проти 25 осіб відповідно до Президентської прокламації 8015 за їхню участь у підриві демократії", – зауважили в Держдепі.

Візові санкції США введені, зокрема, проти депутатів Національних зборів білорусі – за їхню роль в ухваленні закону про смертну кару для осіб, засуджених через ймовірні "спроби тероризму".

Як підкреслили в Держдепартаменті США, ці звинувачення використовуються "для придушення й залякування демократичної опозиції та громадянського суспільства".

При цьому у Вашингтоні підкреслили, що не стоятимуть осторонь, поки режим продовжує переслідувати й чинити репресії проти мирних протестувальників, демократичної опозиції, журналістів, профспілкових діячів, активістів, правозахисників і звичайних білорусів.

Довідка

Після сфальсифікованих виборів у білорусі 2020 року Держдепартамент США запровадив санкції проти майже 300 представників режиму, причетних до підриву демократії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: