fbpx
Сьогодні
20:25 16 Січ 2023

Голова ОБСЄ прибув до Києва і провів переговори з Зеленським: тиск на росію та ключові проблеми

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів переговори з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі. Османі запевнив, що питання безпеки України є головним пріоритетом його головування. Також однією з тем обговорень став тиск на рф.

Про це пише Рубрика з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Сьогодні, 16 січня, голова Організації з безпеки та співробітництва в Європі, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі прибув з візитом до Києва.

Володимир Зеленський провів переговори з Буяром Османі.

Президент у ході переговорів зазначив, що Україна вдячна ОБСЄ за підтримку нашої країни, починаючи з 2014 року, коли російські війська розпочали окупацію.

Глава держави висловив сподівання, що під час македонського головування ОБСЄ використовуватиме всі засоби для тиску на росію, у тому числі у питанні припинення порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях.

"Потребуємо збільшення уваги ОБСЄ до двох ключових проблем: примусової депортації жінок і дітей на територію рф та умов утримання українських військовополонених. Це для нас дуже важливі речі", – підкреслив Зеленський.

Також він запросив ОБСЄ взяти участь у реалізації української "формули миру".

При цьому Османі запевнив, що питання безпеки України є головним пріоритетом його головування, а допомогу нашій країні Північна Македонія надаватиме до перемоги над росією.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: