fbpx
Сьогодні
11:44 14 Січ 2023

Британія ухвалила рішення передати Україні 12 танків Challenger 2, перші 4 негайно

Фото: З відкритих джерел

План відправки до України 12 танків Challenger 2, при чому перші одиниці бронетехніки мають передати негайно, схвалив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Про це повідомив британський таблоїд The Sun.

Стверджують, що цього тижня Сунак провів переговори з керівниками відомств оборони та безпеки, сказавши їм, що доставка танків в Україну має бути оперативним пріоритетом.

І прем'єр-міністр Сунак, і міністр оборони Уоллес вирішили відправити повну ескадрилью після інтенсивного лобіювання президента Зеленського, сказано в публікації.

За даними джерела на Даунінг-стріт, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак повідомить президенту України Володимиру Зеленському про план передачі танків. При цьому заявивши, що він "хоче, аби наші дії говорили голосніше за слова".

"Прем'єр-міністр чітко заявив, що Велика Британія має дотримуватися своїх зобов'язань перед Україною, і це включає забезпечення критично важливого обладнання для захисту та зміни розстановки сил на полі бою", – зазначило джерело.

"Група з чотирьох танків Challenger 2 буде негайно доставлена ​​в Східну Європу, а ще 8 – незабаром після цього", повідомили у публікації.

За даними ЗМІ, уряд Британії офіційно оголосить про рішення передати Україні бойові танки Challenger 2 у понеділок.

Зазначимо, що невелика кількість танків, взятих з запасів Британії, які налічують 227 одиниць, сама по собі не матиме великого значення на полі бою.

Проте це буде перший випадок, коли будь-яка західна країна погодилась відправити свою важку бронетехніку в Україну.

Київ сподівається, що це прокладе шлях для позитивного рішення Німеччини.

За даними агентства Bloomberg, федеральний уряд Німеччини наступного тижня може оголосити рішення стосовно постачання Україні західних танків.

Нагадаємо, що за словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, вже п'ять країн готові передати Україні танки Leopard 2, але чекають рішення Німеччини.

Довідка

Під час зустрічі лідерів Люблінського трикутника у Львові оголошено про передачу Польщею Україні роти танків Leopard 2. Своєю чергою Литва оголосила про передачу Україні зенітних систем.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: