fbpx
Сьогодні
17:13 13 Січ 2023

Нові назви отримають станції київського метро "Дружби народів" та "Площа Льва Толстого"

Мешканці столиці проголосували за перейменування у Києві станцій метро "Дружби народів" на "Звіринецьку", а "Площа Льва Толстого" на "Площу Українських героїв".

Про це повідомив заступник міського голови, секретар Київради Володимир Бондаренко, якого цитує офіційний портал столичної влади.

За словами Бондаренка, кияни віддали понад 100 тисяч голосів за перейменування семи міських об'єктів, назви яких пов'язані з росією та її сателітами.

Станцію "Дружби народів" хочуть перейменувати на честь історичної назви місцевості – "Звіринецька".

Кияни також підтримали перейменування запроєктованої станції метрополітену з назвою "Проспект Правди" на "Варшавську" і проголосували за перейменування бульвару Перова на Воскресенський, а проспекту Визволителів – на проспект Георгія Нарбута.

За даними заступника Кличка, в столиці вже перейменовано понад 200 вулиць, провулків, проспектів, бульварів та площ.

Він розповів: "Врешті решт, ми перейшли до перейменування станцій столичного метрополітену. Ці всі перейменування покликані не просто позбавити від російської колоніальної культури, а фактично наразі, коли з'явиться площа Українських Героїв замість площі Льва Товстого, і відповідної станції метро, а також замість вулиці Льва Товстого з'явиться вулиця Скоропадського, ми будемо мати дві вісі на центральній мапі Києва.

Перша вісь почнеться від Європейської площі, пройде через Майдан Незалежності, Бессарабську площу, і завершиться площею Українських Героїв. А друга – від вулиці Володимирської, пройде через бульвар Тараса Шевченка, вулицю Скоропадського, Симона Петлюри та завершиться центральним залізничним вокзалом.

У результаті ми з вами будемо йти вулицями, назви яких мають імена тих людей, які точно боролись за Україну і відстоювали права та свободи нашого народу".

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: