fbpx
Сьогодні
14:50 11 Січ 2023

КМДА: у столиці поки не будуть відкривати додаткові входи в метро та робити укриття на зупинках

Відкривати додаткові входи до станцій метро та встановлювати бетонні укриття на зупинках громадського транспорту у Києві поки що не будуть.

Про це розповів перший заступник очільника КМДА Микола Поворозник в інтервʼю ТСН, пише Рубрика.

Так, додаткові входи до станцій "Позняки", "Осокорки", "Контрактова площа" закриті з лютого 2022 року і залишаться такими задля безпеки пасажирів. За словами Поворозника, це рекомендації правоохоронців і військових.

Укриття на зупинках громадського транспорту не встановлюватимуть, адже Київ поки не має відповідних державних стандартів на такі укриття. Так, в нормах має бути прописана допустима кількість в укриттях, наявність вбиральні та категорія міцності укриття.

Поворозник зазначає, що тільки після цього місто зможе розроблювати і встановлювати укриття.

"Поставити бетонні блоки і назвати "укриттям" – це не вихід. Я би такого не робив. Не дай бог, щось прилетить у таке укриття і там загинуть люди, одразу будуть питання: хто і на яких підставах їх встановлював у місті", – пояснює заступник очільника КМДА.

У КМДА вважають, що нині варто користуватись наявними укриттями:

  • підземними пішохідними переходами,
  • паркінгами,
  • станціями метро.

Зупинки-укриття вже почали встановлювати в прифронтових

  • Херсоні,
  • Харкові,
  • Миколаєві.

Довідка

Проєкт рішення про створення захисних конструкцій на зупинках громадського транспорту в столиці опублікували на сайті Київради 10 серпня. Однак міський голова Віталій Кличко стверджував, що місто на це не має коштів. Але наприкінці вересня проєкт рішення підтримала постійна комісія Київради з питань транспорту, звʼязку й реклами.

З 1 серпня наземний громадський транспорт у Києві під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух. Передбачається, що пасажири на цей час ховатимуться в укриттях. Тільки за місяць, після ухвалення цього рішення, у КМДА вирішили, що на зупинках треба розмістити інформацію про найближчі укриття.

Петиція за скасування цього рішення набрала необхідну кількість голосів, однак Кличко відмовився скасувати його. У Київраді зареєстрували проєкт рішення, що має змусити наземний транспорт працювати під час повітряних тривог.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: