fbpx
Сьогодні
14:28 11 Січ 2023

У Харкові ракети російського "Смерча" спричинили детонація піротехнічних виробів

10 січня у Харкові вибухнули піротехнічні вироби через влучання у склад із російської РСЗВ "Смерч". Більше двох годин гасили пожежу.

Як пише Рубрика, про це повідомили: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов, ГУ ДСНС у Харківській області.

Синєгубов зауважив: "Вчора близько 23:00 російські окупанти обстріляли Харків, попередньо з РСЗВ "Смерч". У Київському районі зафіксоване влучання у склад піротехніки. Сталася масштабна пожежа, вночі спостерігалася детонація піротехнічних виробів. На щастя, обійшлося без постраждалих".

За даними ДСНС Харківщини, о 23:00 у вівторок одна з ракет влучила у одноповерхову складську будівлю, в результаті чого сталася пожежа на площі понад 1000 кв.м. Пожежу ліквідували о 01:41, працювали 4 одиниці техніки та 25 людей від ДСНС.

У поліції повідомили, що на місцях двох вибухів знайдено хвостові частини РСЗВ "Смерч". Слідчі знайшли уламки від цих снарядів у великому радіусі від епіцентру вибухів – блок стабілізатора одного з них був знайдений біля метро "Київська".

Встановлено, що від одного зі снарядів загинув пес у приватній будівлі.

Місцеві жителі розповідають, що не могли спати через вибухи піротехніки. А виконавчий директор компанії, яка винаймала склад для піротехніки 20 років, сказав, що вони будуть рахувати збитки, а після зими – відновлювати приміщення.

Довідка

Ввечері 10 січня російські військові завдали ударів по Київському району Харкова, внаслідок чого почалась детонація піротехнічних виробів на складі, куди влучив снаряд.

Удень у Харкові побувала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, яка анонсувала там допомогу Україні в розмірі 20 мільйонів євро на фінансування послуг супутникового зв'язку Starlink.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: