fbpx
Сьогодні
14:30 24 Гру 2022

Відтепер не "пушкіна" й не "російський": депутати у Харкові змінили назву драматичного театру

Щодо перейменування Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна на засіданні обласної ради депутати ухвалили рішення. Відтепер заклад матиме назву "Харківський академічний драматичний театр".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області написав: "Росіяни майже рік демонструють своє справжнє ставлення до культурного фонду та історичних пам'яток Харкова — рівняють місто з землею, знищують культурні надбання, самі ж цілять у будівлі, що названі на честь їхніх письменників та діячів".

Синєгубов наголосив, що тільки за березень цей театр тричі потрапляв під російський обстріл. Тоді окупанти пошкодили приміщення художнього цеху, вибухова хвиля вразила вікна й двері.

"Це рішення — на часі. Вітаю колектив театру, митців, громадських активістів та всіх небайдужих харків'ян і жителів області. Вдячний депутатському корпусу за державницьку позицію", підкреслив голова ОВА.

Як зазначила депутатка обласної ради від фракції "Європейська солідарність" Галина Куц, за перейменування проголосував 81 депутат, ще двоє утрималися.

Нагадаємо, що колектив театру вирішив прибрати з назви слово "російський" ще 1 березня, однак це рішення за законодавством має ухвалювати обласна рада.

Серед депутатів були різні пропозиції, зокрема, прибрати слово "російський", але залишити ім'я Пушкіна.

Як писала Рубрика, до президента Зеленського із відкритим листом звернулась культурна спільнота Харкова, щоби прибрати з харківського драмтеатру ім'я російського поета Олександра Пушкіна.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: