fbpx
Сьогодні
14:21 10 Січ 2023

Президентка Єврокомісії: Україна має отримати всю необхідну зброю для відсічі російської агресії

English version here

Україна має отримати від союзників і партнерів все необхідне озброєння та обладнання для відбиття російської агресії.

Про це сьогодні під час пресконференції у Брюсселі за підсумками підписання спільної декларації ЄС-НАТО заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зазначають, що Єврокомісія і ЄС в цілому послідовно дотримуються своєї позиції щодо допомоги Україні.

"Я говорила багато разів від початку російського вторгнення в Україну: я вважаю, що Україна повинна отримати всю необхідну зброю, якої вона потребує, щоб вони могли впоратися із захистом своєї батьківщини. Це означає, звичайно, передові системи ППО, але також інші види передового військового обладнання, стільки, скільки необхідно для захисту України", – сказала фон дер Ляєн, відповідаючи на запитання щодо її позиції про передачу Україні танків західного зразка.

Глава Євроради Шарль Мішель зі свого боку сказав, що підтримує надання Україні більшої кількості озброєння, не уточнюючи його конкретних видів.

"Є агресор – Кремль, і є жертва – народ України. Я радий, що в останні тижні і місяці після початку війни держави-члени були здатні надсилати всі більше і більше військового обладнання Україні, як сказала Урсула, я повністю підтримую такий підхід. Європейська рада багато разів повторювала заклик до більшої військової підтримки України, щоб гарантувати їй здатність захистити себе. Тому що ми знаємо, що вони борються за своє майбутнє, але також за наші спільні цінності", – зауважив глава Євроради.

Нагадаємо, що першу за останні п'ять років та з початку російської агресії проти України, Європейський Союз та Північноатлантичний альянс підписали оновлену Спільну декларацію про співпрацю.

"Ми щойно підписали третю спільну декларацію ЄС-НАТО для подальшого поглиблення стратегічного партнерства. Це важливіше, ніж будь-коли…Президент Путін хотів захопити Україну за три дні і розділити нас. За обома пунктами він провалився", – сказав Столтенберг.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: