fbpx
Сьогодні
10:24 08 Січ 2023

У Німеччині провели опитування щодо постачання Україні БМП Marder або танків: понад половина громадян не підтримали

Фото: wikipedia.org

У Німеччині вважають помилковою заплановану урядом у Берліні поставку Україні броньованих машин піхоти Marder 49 відсотків громадян.

Про це свідчать дані опитування, проведеного на замовлення Bild.

Газета розповіла, що на запитання про те, чи повинна Німеччина також постачати Україні бойові танки, 50 відсотків респондентів відповіли "ні", а 38 відсотків висловилися "за".

У виданні також повідомили, що 40 відсотків підтримують рішення передати бронемашини Києву, 11 відсотків не визначилися або не відповіли на запитання.

Зазначили, що в опитуванні взяла участь 1001 особа.

Раніше посол України в Німеччині Олексій Макеєв заявив, що рішення уряду Німеччини про постачання бойових машин піхоти Marder може закласти підґрунтя для надання танків Leopard 2.

Довідка

Нагадаємо, що Сполучені Штати виділяють Україні новий пакет підтримки у сфері оборони на суму понад $3 мільярда, який міститиме зокрема БМП Bradley.

Окрім того, після розмови лідерів США і Німеччини Джо Байдена і Олафа Шольца напередодні стало відомо, що Сполучені Штати мають намір надати Україні бойові машини піхоти Bradley. Своєю чергою Німеччина планує передати бронемашини Marder.

До того ж президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що Париж поставить Києву колісні танки французького виробництва AMX-10 RC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: