fbpx
Сьогодні
09:52 05 Січ 2023

ЗРК Patriot українські військові опановуватимуть максимально швидко, – Повітряні сили

English version here

У максимально стислі терміни відбуватиметься навчання українських спеціалістів роботі з ракетними системами Patriot.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил полковника Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону 5 січня.

"Навчання наших спеціалістів проходить теж у максимально стислі терміни.

Якщо технічно можливо буде їх (системи Patriot –ред.) привезти в Україну і поставити на бойове чергування, ввести в склад Повітряних сил, то фахівці на той час, зрозуміло, що будуть вже теж підготовлені.

Це показує практика тих же Iris-T та NASAMS, коли спеціалістам знадобилось кілька тижнів для підготовки. Можливо, навчання на Patriot займе трохи більше часу", наголосив полковник.

Ігнат висловив сподівання, що процес оновлення української системи ППО триватиме.

Наступний крок – це багатоцільовий літак, без якого буде дуже важко протистояти нинішнім викликам, наголосив речник Повітряних сил.

За словами полковника, передача Україні винищувачів на кшталт F-16 стане величезним кроком на шляху до перемоги України.

Нагадаємо, 4 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що американська система Patriot буде розгорнута в Україні у максимально стислі терміни. Підготовку до передачі цих систем, за словами міністра вже розпочато.

Як писала Рубрика, у Вашингтоні президент Сполучених Штатів Джо Байден на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським планує оголосити про новий значний пакет допомоги в галузі безпеки на суму близько 2$ млрд, який включає батарею ЗРК Patriot.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: