fbpx
Сьогодні
09:11 05 Січ 2023

В ISW надали прогноз, як швидко російська армія використає іранські безпілотники

English version here

Якщо армія рф застосовуватиме іранські дрони з інтенсивністю, як у період з вересня по грудень 2022 року, то російські загарбники використають 1750 іранських безпілотників до травня 2023 року.

Так підрахували аналітики Інституту вивчення війни (ISW), пише Рубрика.

В Інституті зазначили, що російські війська все більше покладаються на безпілотники іранського виробництва у своїй кампанії ударів по українській критичній інфраструктурі. А тому, ймовірно, значно вичерпали свої поточні запаси цих систем.

За даними ISW, російська федерація, ймовірно, буде прагнути до подальшого двостороннього співробітництва з Іраном з метою забезпечення більшої кількості високоточних систем озброєнь для використання в Україні.

Як вказують експерти, російські війська використають в Україні всі обіцяні 1750 безпілотників іранського виробництва до травня 2023 року. При умові, що вони будуть застосовувати їх такими ж темпами, як у період з вересня по грудень 2022 року.

Міністерство оборони росії знову змінило виклад і формат своїх щоденних оперативних зведень. На думку військових аналітиків, такий підхід має на меті наповнити інформаційний простір незначними заявленими успіхами. А також відволікти увагу від значних військових невдач.

Російський інформаційний простір продовжує використовувати офіційні відповіді на удар українських HIMARS по російській базі в Макіївці для критики проблем у російському військовому апараті.

Міністерство оборони (МО) росії оприлюднило офіційну відповідь на удар 4 січня. Чиновники пов'язали його з "наявністю та масовим використанням особовим складом, всупереч заборонам, мобільних телефонів у зоні досяжності систем озброєння противника".

При цьому російські військові блогери розкритикували російського військового командування за некомпетентність.

Багато хто із блогерів стверджував, що російське військове керівництво не розуміє реалій, з якими стикаються російські солдати на фронті. А тому намагається перекласти провину за власні помилки на "безлику масу" російських призовників.

Як зазначають аналітики інституту, продовження формування російських підрозділів виключно з мобілізованих призовників не призведе до створення бойової потужності, співмірною з особовим складом.

Основні висновки ISW щодо війни Росії проти України станом на 4 січня:

  • Продовження формування російських частин виключно з мобілізованих призовників не призведе до створення бойової потужності, співмірної із силами особового складу.
  • Начальник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Кирило Буданов заявив, що українські війська мають намір розпочати масштабний контрнаступ по всій території України навесні 2023 року.
  • Окупанти продовжували обмежені контратаки з метою відновлення втрачених позицій вздовж лінії Сватове-Кремінна, оскільки українські удари завдали шкоди російській військовій логістиці в Луганській області.
  • Війська РФ продовжували наступальні операції навколо Бахмута на тлі постійних ознак того, що ширший наступ може наближатися до кульмінації.
  • Загарбники також продовжили наступальні операції на західних околицях Донецька.
  • Крім того, вони відновлюють сили і далі проводять оборонні операції у Херсонській області.
  • Деякі російські приватні виробники озброєнь критикують російську військову кампанію.
  • Російська окупаційна влада 4 січня продовжувала вживати заходів щодо вирішення адміністративних питань, пов'язаних із закріпленням російського контролю над окупованими територіями.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: