fbpx
Сьогодні
17:57 05 Січ 2023

У білорусі затримали священника, який молився за воїнів ЗСУ

У Мінську силовики провели затримання священника через те, що він "молився за захисників України". Його "націоналістичні татуювання" та пристрасть до відеоігор також не сподобалася правоохоронцям.

Про це написало білоруське видання "Зеркало".

На православного священника Діонісія Коростельова донесли через молебень за захисників України. На відеозаписі з вибаченнями священника пояснив, що 1 січня отримав записку про молебень "за воїнів і захисників України" і відслужив його. Один із відвідувачів храму висловив йому невдоволення.

Силовики стверджують, що Коростельов "проповідував ворожу агресивну риторику, намагаючись розпалювати ненависть". Вони також заявили, що він притягувався до відповідальності за участь у протестах і має "націоналістичні татуювання". Як повідомляє видання, це герб "Погоня", який внесено до Державного списку історико-культурних цінностей білорусі.

Крім того, правоохоронцям не сподобалося, що священник "у вільний час грає в комп'ютерні ігри в мережі під дивним ніком" і "поширює БЧБ-символіку (біло-червоно-білий прапор білорусі) і відповідні ідеї".

"Зеркало" повідомляє, що на священника донесла провладна активістка з Гродно Ольга Бондарєва, яка "давно намагається зачистити культурний простір білорусі". Восени 2021 року силовики вже проводили обшук у Коростельова. На якій підставі – невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: