fbpx
Сьогодні
14:49 03 Січ 2023

Наступний "Рамштайн": Зеленський та прем’єр Нідерландів поговорили телефоном про підтримку України

English version here

Фото: ОПУ

Першу в новому році телефонну розмову провели Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, головною темою бесіди була подальша підтримка України.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Twitter та Телеграм лідерів двох країн.

"Ми розраховуємо на конкретні кроки партнерів для того, щоб забезпечити Україні максимальне підкріплення за результатами наступної зустрічі у форматі "Рамштайн", написав Президент у Twitter.

Зеленський зазначив, що проінформував Рютте про ризики ескалації на фронті й виклики, з якими невдовзі може зіткнутися Україна. А також про актуальні оборонні потреби.

"Провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Розповів про ризик ескалації на фронті та потенційні виклики, а також про наші оборонні потреби для адекватного реагування. Розраховуємо на конкретні кроки партнерів задля максимального підсилення України на найближчому "Рамштайні", зазначив Глава української держави.

Прем'єр Нідерландів констатував, що Україна вже майже рік чинить опір відкритій російській агресії.

"Наступні місяці будуть вирішальними. Я щойно говорив із Володимиром Зеленським і запевнив його, що Нідерланди зроблять усе можливе для того, аби Україна могла не лише чинити опір, а й перемогти у війні", – розповів Рютте.

Нагадаємо, що першу у новому році розмову Зеленський провів із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: