fbpx
Сьогодні
14:59 02 Січ 2023

Президент Єврокомісії провела розмову із Зеленським: що відомо

English version here

Урсула фон дер Ляєн та Володимир Зеленський Фото: Тwitter.com/vonderleyen

Під час першого у новому році дзвінка в Україну Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у розмові з Президентом Володимиром Зеленським підтвердила непохитність європейських партнерів у підтримці України та її народу у боротьбі проти російської агресії.

Про це Урсула фон дер Ляєн написала на власній сторінці в мережі Twitter.

"Під час першої телефонної розмови у новому році з Президентом України Зеленським я передала щиросердну підтримку та найкращі побажання у 2023 році для народу України. ЄС буде стояти поряд із вами, так довго, як це буде потрібно. Ми підтримуємо вашу героїчну боротьбу. Бій за свободу та проти жорстокої агресії", – написала Президент Єврокомісії.

Як повідомлялося ЄС надає Україні політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, у 2022 році ЄС надав Україні фінансову підтримку в обсязі 19 мільярдів євро.

Наступного року ЄС виділить Україні 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

Крім того, вперше в історії ЄС виділив 3,1 мільярда євро для прямої військової допомоги для України.

Також вперше в історії ЄС активував Директиву тимчасового захисту, яка дозволила прийняти на території ЄС мільйони українських біженців, переважно – жінок і дітей, та забезпечити їх базовими соціальними послугами, включаючи медичне обслуговування, доступ до освіти та право на працевлаштування.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: