fbpx
Сьогодні
18:19 01 Січ 2023

Гуменюк: 31 грудня ворог вперше запускав ракети з Каспійського моря

31 грудня російські окупанти під час ракетної атаки вперше застосували ракетоносії з Каспійського моря.

Про це пише Рубрика з посиланням на керівника об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона розповіла : "Характерним для вчорашнього ракетного обстрілу було те, що застосовувались ракетоносії з Каспію. Це вперше за період повномасштабного вторгнення було зафіксовано.

Напевно, на чорноморське узбережжя їм (росіянам – ред.) уже складніше доставляти запаси. Це говорить про те, що тримання під вогневим контролем логістики на лівобережжі, в тому числі, нам вдається досить вдало".

Гуменюк повідомила, що в Чорному морі наразі корабельне угруповання противника зменшилося до 5 одиниць, і ракетоносії перебувають у пунктах базування.

Водночас вона не виключила, що росіяни продовжуватимуть застосування дронів із південного напрямку, зазначивши, що між атаками дронів-камікадзе росіянам потрібен не такий великий проміжок часу, як між ракетними атаками.

"Час від одної атаки до іншої вони використовують для збору даних для підбору координат, орієнтування свого вбивчого напрямку. Зараз загострюється необхідність замовчування результатів ракетних ударів, тому що для них дуже ускладнений збір інформації по розвідданим", – наголосила Гуменюк.

Тому вона закликала не повідомляти деталі про наслідки ударів ворога по об'єктах критичної інфраструктури.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: