fbpx
Сьогодні
22:05 01 Січ 2023

Для виявлення російських ракет на Київщині встановлять акустичні датчики

Фото: З відкритих джерел

На Київщині встановлять акустичні датчики, які будуть допомагати виявляти російські безпілотники та ракети.

Про це пише Рубрика, посилаючись на очільника поліції Київської області Андрія Нєбитова.

Голова київської поліції повідомив, що акустичні установки допоможуть захистити критичну інфраструктуру.

Нєбитов розповів, що сьогодні надходить багато інформації від людей про ракети чи дрони, які рухаються на низьких висотах.

Їх важко виявляти за допомогою радіолокаційних засобів. Тому планують поставити відповідні датчики, які збиратимуть акустичну інформацію.

Сили ППО зможуть оперативно отримувати інформацію не лише від лінії 102, людей чи радару, але й за допомогою цих установок. Окрім того, фіксувати ракети та дрони зможуть навіть у віддалених місцях, де немає людей.

Облаштування спеціальних відеокамер і акустичних датчиків відбуватиметься в рамках розвитку програми "Безпечна Київщина".

Довідка

31 грудня, під час повітряної тривоги в трьох районах Києва пролунали вибухи: пошкоджено декілька цивільних об'єктів, загинула людина.

Також ворог вдарив ракетами по Хмельницькому. Там в результаті удару є поранені мирні мешканці.

У Миколаєві в результаті ракетного обстрілу поранено шестеро людей. Троє з них госпіталізували. Крім того, приліт зафіксовано в Запоріжжі.

Пізніше писала Рубрика, у ніч з 31 грудня 2022 на 1 січня 2023 року російські загарбники вдарили по Україні безпілотниками-камікадзе іранського виробництва "Shahed-131/136".

У командуванні ПС ЗСУ повідомили, що в результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 45 ударних БпЛА.

Як писала Рубрика, на Київщині збили усі 32 з 32 шахедів.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: