fbpx
Сьогодні
12:01 01 Січ 2023

Лупили як з артилерії: Повітряні сили поділилися унікальним досвідом роботи ППО, використовуючи NASAMS

У ніч на 1 січня 2023 року українські воїни ППО вправно знищували іранські безпілотники-камікадзе з зенітних ракетних комплексів NASAMS, які освоїли "на відмінно".

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил полковника Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону.

"Бачимо, що небо було дійсно під надійним захистом. Хочеться ще відзначити допомогу партнерів. Для них має бути такий знак-сигнал, тому що NASAMS ледве встигали перезаряджати наші військовослужбовці. Як з артилерії ними лупили.

Такого досвіду застосування цього ЗРК, мабуть, ніхто не має: під час ведення бою перезаряджати комплекс і знищувати повітряні цілі. Це говорить про те, що в нас просто їх мало… ракети є, а самих ЗРК нам треба більше.

Це ще один сигнал нашим партнерам – наскільки вправно та ефективно в таких бойових умовах можуть застосовувати бойову техніку іноземного виробництва наші фахівці, які лише кілька тижнів тому проходили навчання", зазначив Ігнат.

Ігнат підтвердив, що всі 45 дронів-камкадзе, направлені ворогом на Україну в новорічну ніч, були знищені підрозділами протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що  у ніч з 31 грудня 2022 на 1 січня 2023 року російські загарбники вдарили по Україні безпілотниками-камікадзе іранського виробництва "Shahed-131/136".

У командуванні ПС ЗСУ повідомили, що в результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 45 ударних БпЛА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: