fbpx
Сьогодні
20:03 22 Гру 2022

У Східнокитайському морі проводять спільні навчання Китай та Росія

English version here

У Східнокитайському морі військові кораблі Китаю та росії відпрацювали спільні дії. Таким чином підтверджуючи зростаюче оборонне співробітництво двох країн.

Про це повідомляє AP News, пие Рубрика.

Як пише видання, ці навчання продовжили серію маневрів, які передбачатимуть запуск ракет та артилерійські стрільби. У них також візьмуть участь російські та китайські літаки.

"Основна мета тижневих навчань – зміцнення військово-морського співробітництва між російською федерацією та Китаєм, підтримання миру та стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", – зазначили у Міноборони рф.

При цьому оборонне відомство росіян повідомило, що у навчаннях беруть участь ракетний крейсер "Варяг", есмінець "Маршал Шапошников" і два корвети Тихоокеанського флоту росії.

Китай залучив до навчань два есмінці, дизельний підводний човен і кілька інших кораблів.

На думку експертів видання, військові зв'язки між москвою та Пекіном насправді зміцнилися після того, як президент росії володимир путін 24 лютого ввів свої війська в Україну.

"Китай, який оголосив про "безмежну" дружбу з росією, явно відмовився критикувати дії москви, звинувативши США та НАТО в провокаціях кремля, і розкритикував каральні санкції, накладені на косію", – резюмує AP News.

Довідка

Навчання росії та Китаю відбуватимуться 21-27 грудня у Східнокитайському морі. Такі маневри проводяться щорічно з 2012 року.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: